Οι επιστημονικές αποδείξεις της δράσης της γείωσης

Η γείωση κάνει το αίμα γίνεται πιο λεπτό και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

​Οι φωτογραφίες (αριστερά) παρουσιάζουν εικόνες από μικροσκόπιο σκοτεινού πεδίου από το αίμα τριών ατόμων στο ιατρείο του Αμερικάνου καρδιολόγου Dr. Sinatra, ακριβώς πριν και αμέσως μετά από μόλις σαράντα λεπτά γείωσης. Η εικόνα πριν τη γείωση είναι η αριστερή και η εικόνα μετά τη γείωση είναι η δεξιά. Οι εικόνες δείχνουν μια δραματική λέπτυνση των κυττάρων του αίματος. Σύμφωνα με τον Δρ. Σινάτρα, τα αποτελέσματα αυτά προτείνουν ότι άτομα με φλεγμονώδες «παχύ» αίμα (τυπικό σε καρδιοπάθειες και διαβήτη) ενδέχεται να αποκτήσουν τεράστια βοήθεια από την καθημερινή γείωση, μειώνοντας τις πιθανότητες για καρδιακό και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η γείωση μειώνει τη φλεγμονή και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες

Η Γη είναι μια φυσική πηγή ηλεκτρονίων και ανεπαίσθητων (subtle) ενεργειακών πεδίων που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, του κυκλοφορικού, του συγχρονισμού των βιορυθμών και άλλων φυσιολογικών διεργασιών.

Φλεγμονή είναι μια κατάσταση που προκαλείται από τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες και συσχετίζεται με χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης.

Όταν το σώμα συνδεθεί με τη Γη, απορροφά ηλεκτρόνια, τα οποία με τη σειρά τους απορροφούν τις θετικά φορτισμένες ελεύθερες ρίζες. Η φλεγμονή ελαττώνεται και ξεκινάει η διαδικασία της ίασης. Η φλεγμονή, η ασθένεια και ο πόνος είναι ουσιαστικά μια εκδήλωση της έλλειψης ηλεκτρονίων από το σώμα μας.

Στην εικόνα κάτω παριστάνεται θερμογραφικά το πώς η γείωση μειώνει τη φλεγμονή.

​Στην παρακάτω εικόνα έχουμε μια φωτογραφική τεκμηρίωση μιας δραματικής βελτίωσης μιας φλεγμονής με πόνο στο πόδι

Η γείωση μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, και αυξάνει τα επίπεδα της μελατονίνης

Μια μελέτη σε 12 άτομα σε χρονικό διάστημα 6 εβδομάδων, καταμέτρησε τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, όπως και της μελατονίνης, η οποία είναι βασικότατη για τον ύπνο και ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό. Όπως βλέπουμε στα παρακάτω γραφήματα, η γείωση ομαλοποίησε τα επίπεδα της κορτιζόλης, τα οποία πρέπει να είναι χαμηλά τη νύχτα και να αυξάνονται με το ξύπνημα, και αύξησε τα επίπεδα της μελατονίνης.