Ακτινοβολίες

Το πρόβλημα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας

Στην τεχνολογική εποχή μας βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από διάφορα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μεγάλου φάσματος συχνοτήτων, από το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ, έως υψηλότερες συχνότητες, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ραδιοτηλεοπτικοί πομποί, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραντάρ, ασύρματες και δορυφορικές επικοινωνίες.  Η παραγόμενη αυτή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ονομάζεται μη ιονίζουσα ακτινοβολία, επειδή δεν μπορεί να προκαλέσει ιονισμό των ατόμων.

Πλήθος επιδημιολογικών μελετών έχουν παράγει σοβαρά ευρήματα που συσχετίζουν τη μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με σοβαρότατες διαταραχές της ανθρώπινης υγείας, όπως καρκίνος, λευχαιμία, αιφνίδιοι βρεφικοί θάνατοι, αυξημένος κίνδυνος αποβολών σε εγκύους γυναίκες, ανάπτυξη εγκεφαλικών όγκων, αύξηση αυτοκτονιών, καρδιοπαθειών, υπέρτασης και κατάθλιψης. 

Το πρόβλημα της γεωπαθητικής ακτινοβολίας

Ο πλανήτης μας διαθέτει ένα ενεργειακό πεδίο από το οποίο ο οργανισμός αντλεί την ενέργεια του. Υπάρχουν όμως κάποια σημεία, όπου η φυσική αυτή ενέργεια διαταράσσεται, όπως πάνω από φλέβες νερού, σε κόμβους του πλέγματος Hartmann κλπ., προκαλώντας αντίστοιχα ενεργειακή διαταραχή σε ανθρώπους, ζώα και φυτά. Τα σημεία αυτά ονομάζονται γεωπαθητικοί κόμβοι και η αρνητική ενέργεια την οποία προκαλούν ονομάζεται γεωπαθητική ακτινοβολία. Οι βλαβερές συνέπειες των γεωπαθητικών κόμβων θεωρούνται ύποπτες για την ανάπτυξη ισχυρών ασθενειών (καρκίνων, λευχαιμιών κλπ).

Βιονεργειακή προστασία με τα προϊόντα Plocher

Τα προϊόντα Plocher δεν στοχεύουν στο να προσφέρουν θωράκιση από την ακτινοβολία αλλά να την μετατρέψουν σε αβλαβή. Είναι αδιάλειπτοι πομποί φρέσκιας, δεξιόστροφης βιοενέργειας και με τον τρόπο αυτό εξουδετερώνουν και εναρμονίζουν τις αριστερόστροφες ακτινοβολίες.

Τα προϊόντα αυτά είναι :

Μετρήσεις ακτινοβολίας σε σπίτια και χώρους εργασίας

Mε βάση την πολύχρονη επαγγελματική μας εμπειρία και την ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα των επιδράσεων της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, πραγματοποιούμε αξιόπιστες, αντικειμενικές και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ επαγγελματικές μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε οικίες και χώρους εργασίας συντάσσοντας αναλυτική τεχνική μελέτη με λεπτομερειακή, αντικειμενική, ανεξάρτητη και επιστημονική προσέγγιση.
Συνοπτικά οι υπηρεσίες μας αποτελούνται από :

  1. Μετρήσεις χαμηλόσυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (δίκτυο ΔΕΗ)
  2. Μετρήσεις υψίσυχνων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (κεραίες ραδιοφώνου και τηλεόρασης, κεραίες κινητής τηλεφωνίαςασύρματα δίκτυα wi-fi, RADAR κλπ)
  3. Μετρήσεις ηλεκτρικού πεδίου μέσω της μέτρησης body voltage, δηλ. της τάσης που δέχεται το ανθρώπινο σώμα από καλωδιώσεις,πρίζες και διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και όταν αυτές είναι εκτός λειτουργίας! Οι μετρήσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές, γίνονται κυρίως στο χώρο που κοιμόμαστε και συνήθως είναι πολύ εύκολο να αντιμετωπιστούν.
  4. Μετρήσεις γεωπαθητικής ακτινοβολίας με ραδιαισθητικές μεθόδους, για την ανίχνευση πλέγματος και κόμβων Hartmann, επιβάρυνση από υπόγεια ύδατα κλπ.
  5. Οι μετρήσεις μας καλύπτουν όλους τους ζωτικούς χώρους του διαμερίσματος ή του χώρου εργασίας
  6. Μετά την επεξεργασία των τιμών ακολουθεί η σύνταξη τεχνικής μελέτης στην οποία καταγράφονται οι τιμές που μετρήθηκαν και γίνεται σύγκριση τους με τα ελληνικά επίσημα όρια, αλλά και με άλλα ευρωπαϊκά και επιστημονικά προτεινόμενα όρια που είναι σαφώς αυστηρότερα και κατά την προσωπική μας άποψη σαφώς εγκυρότερα. Περισσότερα για τα όρια ασφαλείας πατήστε εδώ
  7. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε υψηλές τιμές και υπερβάσεις των ορίων προχωράμε σε προτάσεις για τοποθέτηση ειδικών υλικών ηλεκτρομαγνητικής προστασίας και θωράκισης που μειώνουν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό τις τιμές της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, προσφέροντας ένα ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας.
  8. Επίσης στη μελέτη μας αναγράφουμε μερικές πολύτιμες πρακτικές συμβουλές για την καθημερινότητα μας, με τις οποίες μπορούμε με πολύ απλούς τρόπους να περιορίσουμε την έκθεση μας στην ηλεκτρομαγνητική ρύπανση (e-smog).
  9. Προσφέρουμε ετήσιες επαναληπτικές μετρήσεις με ειδική έκπτωση, για το λόγο ότι με τη συνεχή ανάπτυξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο χώρο του.

Οι μετρήσεις μας γίνονται με τη χρήση επιστημονικών και επαγγελματικών οργάνων ακριβείας και συγκεκριμένα από την εξειδικευμένη γερμανική εταιρία Aaronia και ασφαλώς μας δεν έχουν καμία σχέση με τις αμφιλεγόμενες μετρήσεις που κάνουν όργανα χαμηλού κόστους που κυκλοφορούν στην αγορά, οι οποίες συχνά δημιουργούν παραπλανητικές εικόνες και περισσότερο επιτείνουν τη σύγχυση παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Σε κάθε περίπτωση η πραγματοποίηση μιας επαγγελματικής μέτρησης είναι πολύ σημαντική, για το λόγο ότι είναι πολύ βασικό να γνωρίζει κανείς αν το περιβάλλον όπου ζεί ή εργάζεται είναι -και κατά πόσο- ηλεκτρομαγνητικά επιβαρυμένο.

Μια ανεξάρτητη και αντικειμενική μέτρηση ακτινοβολίας μπορεί να κατευνάσει αβάσιμες ανησυχίες ή να κινητοποιήσει για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την αντιμετώπιση της απειλής από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.