Please upgrade to the latest version of Flash Player.

Πατήστε Εδώ if you already have Flash Player installed.

Αριστείδου 5, Μαρούσι 15122 Τηλ:210-4224992 e-mail:info@ecofuture.gr

Το χλώριο στο ντους - Γενικά

To χλώριο χρησιμοποιείται διεθνώς για τη χημική απολύμανση του νερού. Σκοτώνει μικρόβια, βακτήρια και άλλους ζωντανούς οργανισμούς. Το χλώριο διαπερνάει εύκολα τα κυτταρικά τοιχώματα δυσχεραίνοντας τις ζωντανές λειτουργίες των κυττάρων. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού, φιλτράροντας το νερό της παροχής. Ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζουν μόνο μια πτυχή του προβλήματος. Η μισή από την καθημερινή μας έκθεση στο χλώριο προέρχεται από το ντους.

Στη διάρκεια ενός ντους το χλώριο μπορεί να είναι είτε σε υγρή είτε σε αέρια κατάσταση. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες το ελεύθερο χλώριο μεταβαίνει από την υγρή σε αέρια κατάσταση. Στην αέρια κατάσταση το χλώριο εξατμίζεται και κατά συνέπεια  εισχωρεί μέσω της αναπνοής στους πνεύμονες και μεταφέρεται άμεσα στο αίμα.

Ουσιαστικά η ποσότητα χλωρίου που παίρνουμε από ένα ντους είναι ίση με την ποσότητα χλωρίου που παίρνουμε πίνοντας μια ολόκληρη ημέρα από το ίδιο νερό

Ανάπτυξη βακτηρίων; ΟΧΙ

Τα φίλτρα ντους Sprite είναι πιστοποιημένα ως προς την μη ανάπτυξη βακτηρίων στο εσωτερικό του φίλτρου (UnitedStatesEPA # 059780-PA-001) (για το υλικό φιλτραρίσματος KDF).

 

 Συνδυασμός Chlorgon & KDF:

Το μοναδικό μέσο φιλτραρίσματος χωρίς ενεργό άνθρακα που απομακρύνει :

 • Ελεύθερο χλώριο(Cl-)
 • Δεσμευμένο χλώριο (Υποχλωριώδες άλας νατρίου-Sodium Hypochlorite)
 • Σουλφίδιο υδρογόνου
 • Οξείδιο του σιδήρου (σκουριές)
 • Βρωμιές, ιζήματα
 • Οσμές
 • Επιπλέον ισορροπεί το pH

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

 • Προχωρημένη σχεδίαση
 • Πατενταρισμένη τεχνολογία
 • Απλή εγκατάσταση
 • Αλλαγή φίλτρου μια φορά το χρόνο
 • Κατασκευή υψηλής αντοχής
 • Δεν μειώνει τη ροή του νερού

Πιστοποίηση κατά NSF

Τα φίλτρα ντους Sprite είναι πιστοποιημένα κατά NSFStandard 177 για απομάκρυνση χλωρίου και παραγώγων του.

Tο χλώριο στο ντους- Τι προβλήματα δημιουργεί;

Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες συμπεραίνουν ότι τα μεγάλης διάρκειας ζεστά ντους αποτελούν κίνδυνο για την υγεία. Το χλώριο εξατμίζεται και οι πνεύμονες το εισπνέουν. Σε ένα μικρότερο βαθμό απορροφάται από το δέρμα. Καθώς το χλώριο προστίθεται στο νερό για να σκοτώσει παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια και μικρόβια, ενώνεται στον οργανισμό μας με λιπαρά οξέα και οργανικά υπόλοιπα σχηματίζοντας τοξικές ενώσεις.

Ιατρικές μελέτες καταλήγουν στη σύνδεση ανάμεσα στην απορρόφηση και εισπνοή χλωρίου με την αύξηση της πιθανότητας εμφάνισης συμπτωμάτων και σοβαρών ασθενειών. Επίσης το χλώριο στο ντους μπορεί να επιβαρύνει και προύπάρχουσες καταστάσεις όπως άσθμα και έκζεμα.

Πέρα από τα ιατρικά οφέλη από το φιλτράρισμα του νερού του ντους, υπάρχουν και αισθητικά οφέλη. Συμπτώματα του χλωρίου είναι το ξηρό ή ξεφλουδισμένο δέρμα, τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά και τα κόκκινα ερεθισμένα μάτια. Φιλτράροντας το νερό του ντους μειώνονται σημαντικά τα συμπτώματα αυτά. Η επιδερμίδα και τα μαλλιά γίνονται απαλότερα και τα μάτια ερεθίζονται λιγότερο.

Η μοναδική πατενταρισμένη τεχνολογία φιλτραρίσματος της Sprite

Τα φίλτρα ντους Sprite λειτουργούν με μια παρόμοια αρχή όπως ο καταλύτης σε ένα αυτοκίνητο. Το ελεύθερο χλώριο μετατρέπεται στο αθώο χλωρίδιο. Το επιστημονικό όνομα για τη χημική αυτή αντίδραση είναι «οξειδαναγωγή», γνωστή και ως Redox.

Οι αντιδράσεις Redox είναι γενικά χημικά πολύπλοκες. Με απλά λόγια στη διάρκεια μιας αντίδρασης Redox ηλεκτρόνια μεταφέρονται ανάμεσα σε μόρια δημιουργώντας νέα στοιχεία. Για παράδειγμα όταν το χλώριο έρθει σε επαφή με το υλικό του φίλτρου Sprite μετατρέπεται σε ένα αθώο υδατοδιαλυτό χλωρίδιο. Η αντίδραση αυτή μετατρέπει το ελεύθερο χλώριο σε ένα μεγαλύτερο στοιχείο χλωριδίου, το οποίο είναι πολύ μεγάλο για να εξατμιστεί ή να απορροφηθεί από το δέρμα. Φεύγει λοιπόν ακίνδυνα μέσω της αποχέτευσης.


Τα υλικά φιλτραρίσματος Redox της Sprite

To Chlorgon είναι ένας τύπος υλικών φιλτραρίσματος Redox από ορυκτά άλατα. Μελετήθηκε, αναπτύχθηκε και πατενταρίστηκε από τον David Farley, CEO of Sprite Industries Inc., μετατρέπει το ελεύθερο χλώριο και μερικές δεσμευμένες μορφές του, όπως το υποχλωριώδες άλας νατρίου (υγρό χλώριο για πισίνες) σε ένα αθώο χλωρίδιο. Το Chlorgon λειτουργεί επίσης καλά σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών από το ζεστό προς το κρύο.

To KDF (Kinetic Degreadation Fluxion) είναι ένας άλλος τύπος υλικών φιλτραρίσματος Redox. Μελετήθηκε, αναπτύχθηκε και πατενταρίστηκε από τον  Don Heskett, ιδρυτή της επεξεργασίας υγρών με KDF,  και μετατρέπει το ελεύθερο χλώριο σε ένα αθώο χλωρίδιο. Το υλικό αυτό από ενώσεις χαλκού υψηλής καθαρότητας είναι 100% ανακυκλώσιμο και δεν περιέχει χημικά πρόσθετα. Απομακρύνει ελεύθερο χλώριο, οξείδια του σιδήρου και σουλφίδια υδρογόνου.

Τα φίλτρα ντους Sprite περιέχουν Chlorgon και KDF.


Φίλτρα ντους Sprite : Η ιδανική λύση

Για όσους ενδιαφέρονται για την υγεία και ομορφιά τους, τα αμερικάνικα φίλτρα ντους Sprite είναι η ιδανική λύση!

wk M T W T F S S
31
30
31
01
02
03
04
05
32
06
07
08
09
10
11
12
33
13
14
15
16
17
18
19
34
20
21
22
23
24
25
26
35
27
28
29
30
31
01
02